Activiteiten / Omgeving

Start De accommodatie De tuin Activiteiten / Omgeving Contactgegevens English De Pronkkamer Agenda

 

Huize ’t Hekkert is gelegen aan het natuurgebied de Ravenswaarden. Volgens insiders de mooiste kronkelwaard van de IJssel. Het gebied bevindt zich ten westen van het dorp Gorssel. Tevens is dit de westzijde van de achterhoek. Ten oosten van het dorp is de Gorsselse heide (natuur historisch erfgoed) gelegen aansluitend aan een bosrijke omgeving. De oude gemeente Gorssel is ook niet ontkomen aan de gemeentelijke herindelingen en behoort nu tot de Gemeente Lochem. Het gebied leent zich uitermate voor wandelingen en fietstochten. De dorpen rondom Gorssel hebben nog het authentieke karakter. De Hanze steden Deventer en Zutphen zijn beide op 7km gelegen van Huize ’t Hekkert. Beide steden hebben een prachtig gerestaureerde binnenstad.

Kijk, met behulp van onderstaande knoppen alleen naar de gebieden van uw interesse, of lees de hele pagina om alle mogelijkheden in de buurt te onderzoeken.

Sport                    

WandelenFietsenSchaatsenSkeeleren

Te zien

GorsselAchterhoekZutphenDeventerIJssellinieHolterbergApeldoornArnhem

Culinair

De RoskamBosrestaurantGouden Leeuw't Schulten Hues

Sport

Wandelen

Vanuit uw overnachtingplaats loopt u zo de uiterwaarden van de IJssel in en kunt u heerlijk uitwaaien op de winterdijk. Iets verderop ligt de Gorsselse Hei waar u op ontdekkingstocht kunt gaan door bos en hei.

Fietsen in de Achterhoek en op de Veluwe

Gorssel, gelegen aan de rand van de Achterhoek is uitermate geschikt als uitvalbasis voor korte of langere fietstochten. Fietsen door het coulissen landschap is de beste manier om de omgeving te leren kennen. Bij ’t Hekkert zijn verschillende routebeschrijvingen beschikbaar.

In de buurt lopen o.a. de volgende ANWB routes:

  •  Landgoederenroute, 40 km vanuit Almen

  •  IJsselvalleiroute, 35 km o.a. vanuit Deventer of via pontje vanaf Gorssel

  •  Graafschaproute, 102 km o.a. vanuit Gorssel (verkorte versie beschikbaar, 56 km)

  •  Oude IJssel route, 66 km o.a. vanuit Doesburg en Hummelo

  •  Veluwezoomroute, 50 km o.a. vanuit Eerbeek en Dieren

  •  Lebuïnusroute, 22 km vanuit Deventer

  •  Landgoedroute, 31 km vanuit Diepenveen en Olst

  •  Oostermaatroute, 33 km vanuit Schalkhaar

Ook het fietsknooppunten netwerk loopt vlak langs 't Hekkert. Knooppunt 34 in de gemeente Lochem ligt op enkele honderden meters van de accommodatie. Gebruik bijvoorbeeld  http://www.nederlandfietsland.nl/fietsrouteplanner/ om uw fietstocht te plannen

De Scheg

Sport en recreatiecentrum in Deventer biedt u uitgebreide mogelijkheden om de recreëren. Naast de bekende ijsbaan is er ook een subtropisch zwemparadijs, tennis- en squashbanen , fitnesscentrum en diverse restaurants.

Zie ook: www.scheg.nl

Skeeleren

Op 200 meter van ’t Hekkert loopt een bewegwijzerde skeelerroute.

Terug naar boven

Recreatie

Gorssel

De omgeving van Gorssel is prachtig om actief te onderzoeken. Aan de ene kant de uiterwaarden van de Ijssel, aan de andere kant de bossen en de Gorsselse Hei met daartussen een aantal schilderachtige kerkdorpen.

Vlak bij 't Hekkert ligt het ooievaarsdorp 't Zand waar inmiddels ieder jaar zo'n 40 jonge ooievaars geboren worden. Zie ook ooievaarsstation

Meer informatie over de omgeving is natuurlijk te vinden op VVV Gorssel

Veel meer informatie over Gorssel is te vinden op http://www.gorssel.nl/erop-uit

Achterhoek

Wat de Achterhoek nog meer te bieden heeft vindt u op: www.achterhoektoerisme.nl

Voor activiteiten in de achterhoek vind u veel ideeën op: www.achterhoekse-evenementen.nl

Zutphen

De Hanzestad Zutphen, zeven km ten zuiden van Gorssel, is zeker een bezoek waard. In het gezellige centrum kunt u winkelen, maar ook voor stadswandelingen is Zutphen zeer geschikt. Er zijn er vier uitgezet die bij 't Hekkert ter inzage liggen. Ook leuk is de rondvaart over de Berkel met de zogenaamde fluisterboot.

Zie ook: www.zutphen.nl of  VVV Zutphen

Deventer

Zeven km ten noorden van Gorssel ligt een andere Hanzestad, Deventer. Deventer heeft een zeer oud centrum, het bergkwartier, waar in december altijd het Charles Dickens festival wordt gehouden. Maar ook 's zomers is deze wijk het bezoeken waard.

Zie ook: www.deventer.nl of VVV Deventer

IJssellinie

Stichting "de IJssellinie" beheert de resten van het vroegere militaire verdedigingswerk (uit de koude oorlog) als een museum. Naast een toeristische attractie met een militair aspect, is het ook een militair historisch studieobject, dat de attractie nader onderbouwt. Het geheel is gelegen op het landgoed van de Havezate "De Haeren" te Olst op ca. 10 km van Gorssel. Voor meer informatie zie: www.ijssellinie.nl

Holterberg

De Holterberg is een natuurgebied zo'n 20 km ten noordoosten van Gorssel. Deze uitloper van de Sallandse Heuvelrug is altijd de moeite van een bezoek waard, maar in het bijzonder in augustus/september als de heide bloeit.

Zie ook: Museum Holterberg

Apeldoorn

In Apeldoorn, op zo'n 25 km van Gorssel zijn een aantal leuke attracties te vinden. Wij noemen:

Paleis 't Loo

De Apenheul

Pretpak Koningin Julianatoren Speciaal voor gasten van 't Hekkert zijn er kaartjes met korting te kopen op KORTING Koningin Julianatoren

meer informatie vindt u op: VVV Apeldoorn

Arnhem

Ook Arnhem, op 35 km van Gorssel heeft een aantal gerenommeerde attracties:

Burgers Zoo, met de Bush, de Dessert en de Ocean

Het Nederlands openlucht museum

Het Nederlands Watermuseum

Terug naar boven

Culinair

In de omgeving zijn verschillende mogelijkheden om te kunnen eten. Op ca. 2 km ligt het pannenkoekenhuis “het Elf Uur”. Daarnaast biedt Gorssel natuurlijk een Chinees Indisch restaurant.

Onze favoriet in Gorssel:

Hotel –restaurant “De Roskam”

Reeds 350 jaar is De Roskam een begrip voor gastvrijheid en kwaliteit en door de eeuwen heen, met als begin de paardekoets, heeft de voorbij trekkende reiziger in een sfeer van gemoedelijkheid en gezelligheid het rustpunt van de drukke dag in dit historische gebouw gevonden. Niet alleen voor gasten uit de regio is Gorssel makkelijk en snel bereikbaar, immers Amsterdam is, met de auto, slechts een uur verwijderd van Gorssel!

Zie ook: www.hotelroskam.nl

Het Bosrestaurant Joppe

"In het mooiste bosrijke gebied van Nederland heten wij u van harte welkom in „Het Bosrestaurant Joppe”. Ons restaurant is centraal gelegen tussen de uiterwaarden, de Gorsselse heide en de Hanzesteden Zutphen en Deventer. Het is hier heerlijk vertoeven na een lange boswandeling of een prachtige fietstocht. Bij een bezoek kunt u zelf beleven dat ons interieur, waar de warmte van bos en natuur in is verweven, smaakvol is ingericht en gastvrijheid uitstraalt. Door de lage drempel en ongedwongen sfeer is het hier voor jong en oud "natuurlijk" genieten. Samen met ons team heten wij u van harte welkom in ons restaurant"

Zie ook: www.bosrestaurant.nl/

Ook erg goed maar iets verder weg in Bronkhorst (ca. 15 km)

Herberg De Gouden Leeuw

Centraal gelegen in het kleinste stadje van Nederland (150 inwoners) treffen we één van de oudste en mooiste stadsboerderijen van Nederland aan. Hierin is gevestigd Hotel Restaurant Herberg de Gouden Leeuw. Het pand, oorspronkelijk bestaande uit 3 panden, is gelegen tegenover de Slotkapel uit 1345.
Het oudste gedeelte van het pand, de vroegere burgemeesterswoning, stamt uit 1575 en is in gebruik als “Heerenkamer”. Deze opkamer is geschikt voor groepen à la carte en kleine conferenties / vergaderingen (tot circa 16 personen). In deze authentieke kamer pronkt, net als in de Gelagkamer, een open haard met een origineel 18e-eeuws tegeltableau.

Zie verder: www.herbergdegoudenleeuw.com 

Restaurant 't Schulten Hues

De komst van restaurant 't Schulten Hues betekent voor Zutphen en omgeving een culinaire verrijking. Aan de historische Houtmarkt, tegenover de fontein, vestigden Peter Gast en Jacqueline van Liere hun nieuwe bedrijf in een veertiende eeuws pand. Hun inspanningen zijn in 2005 beloond met een Michelin ster.

meer info: www.schultenhues.nl

Terug naar boven